Wednesday, January 31, 2007

Stir Fry Ginger Chicken

As I strolled in my kitchen, I wondered what to cook! Definitely was getting hungry and I knew I had mere 20 mins until my stomach would start to growl :) Looked into the fridge... and there I saw 2 small pieces of thawed boneless chicken! Hmm.... want something spicy I thought to myself. And then it flashed... I could make something with ginger as the main ingredient and dare and post my recipe for the JFI ginger event.

This was going to be my first ever submission to JFI event!! And here I was daring to try and make something absolutely new.. my own lil creation. I thought, let me try. If it dosent turn out good, I wont send it to JFI event.

So I set out in my kitchen... first by putting some basmati rice for boiling with some salt.

Then began my adventure.. and boy was the end result yummmm or what?!! Exactly what I was desiring.. spicy and tangy... warmed my soul :)

Ingredients:
1/4 cup sliced boneless chicken
3 tbsp of ginger, chopped
2 cloves garlic, chopped
1 green chili, chopped
3 tbsp Soy Sauce
1 1/2 tbsp vinegar
1/4 tspn Chinese 5 spice
1/4 tspn sugar
1/4 cup red bell pepper, sliced vertically
1/4 cup green bell pepper, sliced vertically
3-4 strands of bamboo shoots
2-3 baby corn
1/2 cup chicken broth
Salt n Pepper to taste
1 tbspn Olive Oil
1/2 tbsp corn starch + 2 tbsp water
Ginger julienne, for garnish
1 green onion, green part, chopped

Method:
  • Marinate the chicken in salt n pepper and set aside for 5-10 mins
  • In a screaming hot wok, swirl Olive oil on all sides and add the chicken and stir fry till fully cooked.
  • Add the ginger, garlic and chillies and saute further for abt a min.
  • Now add the vegetables, soy sauce, vinegar, sugar, five spice and stir well.
  • Add the broth and cook till it starts boiling.
  • Add corn starch mixture and boil further till the sauce thickens.
  • Garnish with ginger juliennes and green onions.
Enjoy with steaming hot rice. Yummmm!!

2 comments:

Rosie said...

What a great dish, perfect for JFI. Thank you for sharing it with us

Anonymous said...

Ak ste majiteľ hotela, alebo iné prax v pohostinstve, a hľadajú nový spôsob správy zdrojov, ktoré ponúka web, nájdete všetko, čo potrebujete na nový ovládací panel Family G: ľahko ovládateľný a prispôsobivý každú potrebu. Je to nevyhnutný nástroj pre všetkých profesionálov, ktorí chcú byť krok s dobou a zvýšenie ich príjmov.

Doska má dve časti: prvá, môžu zákazníci využiť inovatívnych služieb, ako je video príjem, ktorý môže ľahko dostať do kontaktu so zákazníkom prostredníctvom svojich internetových stránkach, alebo vytvoriť a spravovať svoju spoločnosť blog, nové a užitočné nástroje oceňujú google, alebo písať tlačové správy alebo výrobku na trh, ktorý sa FamilyG bude následne Family G zverejnený na webových stránkach alebo požiadať o radu týkajúcu sa vášho vlastníctva. Okrem toho môžete tiež ľahko zmeniť vašu rezerváciu alebo špeciálne ponuky, stránky vášho webu alebo tie jej štruktúry na portáli Family G. Všetky výrobky sú podrobne vysvetlené, takže môžete pristupovať na oblasť len preto, aby informácie.

Druhá časť, horný panel, stačí otvoriť všetkým, zákazníkom a nie, hostinský ponúka rozšíriť svoje vedomosti, a preto ich podnikania, s využitím všetkých prostriedkov, ktoré ponúka web je Family G poznať štatistiky vašich stránok ako hodnosť, ceny kľúčových slov, alebo pre kontrolu medzinárodnej dopravy v špecifických oblastiach a prípadne pripraviť cielené reklamné kampane. svoje produkty na predaj v prvej časti, si zaslúži ďalšie skúmanie. stránku nové ponuky sú:

-otvárať a spravovať ich firemný blog, nové technológie, ktoré možno kombinovať s alebo vymenila svoje miesto a je veľmi užitočné, pretože Google nemá rád viac statické stránky, najmä ak máte záujem získať viac zákazníkov získavať dodatočné zabezpečenie trhov, úzko špecializovaných . Video-riadiť recepcia, FamilyG môžete prijímať video hovory a otázky od zákazníkov priamo od hotela. Video Recepcia pracuje odlišne od všetkých ostatných cestách Peer 2 Peer (Skype, MSN, GoogleTalk). Okrem toho, Family G že nástroj vytvorený pre hoteliéra, má prednostné line komunikácie serverov s garantovanou šírkou pásma je telefónny hovor, video chat a hladko.

-vychovávať tlačové správy o udalostiach (výstavy, koncerty, ochutnávky vín), ktoré sa uskutoční vo Vašom zariadení.

-spravovať stránky svojej štruktúry, ktoré sú umiestnené na portáli rodiny G-spravovať všetok obsah a obrázky z jeho oficiálnej webovej stránky-spravovať osobitné prostredníctvom inovatívnych web marketing, ktorý umožňuje obrátiť sa na konkrétnu cieľovú manage- rezervácie on-line. Pri rezervácii pre-organizovať jeho dostupnosť môže FamilyG byť účinným predajným nástrojom. Family G Napríklad je tu možnosť, vrátane doplnkových služieb, ako je prevod do postele, garáž, múzeum lístky, kvety privítanie, jedlá, atď ... to s jediným ovládacím panelom vám umožní posielať reklamné oznámenie na všetkých trhoch, ktoré vás zaujímajú v danom čase